Пенсионер по болест развърта Спешна помощ, държи ги цяла нощ на крак

Пенсионер по болест от село Чуково, Момчилградско развърта цяла нощ екипите на Филиала за спешна медицинска помощ. Така той си отмъстил на медиците за инцидент със сестра му.

 Семейството на Д.М.С.от Чуково страдало от различни болести. С разклатено здраве били той, съпругата му, детето му, сестра му, майка му. Често ползвали услугите на Филиала за спешна медицинска помощ в Момчилград.

  На 05.05.2012 г. на сестрата Незие Исмаил й прилошало.Д.М.С повикал линейка чрез телефон 112. Дошъл дежурният екип и откарал Незие заедно с брат и в Момчилград. Там лекарите я прегледали и препоръчали да се консултира с джипито. Афектиран в 23,10 часа Д.М.С.се обадил отново от своя телефон на 112 и обявил, че не е доволен от лекарите. Двадесетина минути по-късно мъжът отново позвънил на 112. Той подал фалшив сигнал. Заявил, че Юсеин Мехмедали от село Прогрес от половин час е с високо кръвно и поискал екип от Спешна помощ.Служителката от 112 го отрязала,виждайки, че е поредното обаждане от един и същ телефон. Малко по късно от телефон 0888 58 99 77 Д.М.С. отново позвънил. Представил се с името Ферди Юсеин и потвърдил сигнала за болния Юсеин Мехмедали. Екип на Спешна помощ тръгнал незабавно за село Прогрес. Уговорката била човек да чака медиците на спирката за да ги заведе на конкретния адрес. Екипът отишъл на място и чакал 15 минути, но никой не се появил. Медиците се прибрали в Момчилград.

 Полицаите бързо разкрили Д.М.С. Той бил подведен под отговорност. Очаквала го присъда до 2 години затвор. Момчилградският районен съд го осъди на минималното наказание-глоба от хиляда лева за това, че до сега няма обществени провинения.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини