БСП иска референдум за Синя зона за паркиране в Кърджали

Милко Багдасаров

Община Кърджали да проведе референдум, в който кърджалийци да кажат “да” или “не” на въвеждането на Синя зона за паркиране в центъра на града. Това поиска от трибуната на местния парламент в Кърджали лидерът на социалистите Милко Багдасаров. Трябва прецизно да анализираме нагласите на нашите съграждани за въвеждане на нова платена сиктема на паркиране, препоръча Багдасаров.

Идеята за въвеждането на Синя зона възникна във връзка с необходимостта общинското дружество Пазар на производителите да събира достатъчно приходи за да може да изплаща вноските си към банка “Алианц” по кредита за строителство на тържището. Тя бе предложена от кмета Хасан Азис и се прие от Председателския съвет на местния парламент. В последния момент преди днешната сесия точката за Синята зона бе оттеглена.

Идеята не се приема еднозначно. Хората нямат пари, сподели пред съветниците председателят на групата на ДПС Расим Муса.

Синята зона не е на дневен ред. Не можем да разчитаме на постъпления от нея за погасяване на задълженията на дружеството,заяви изпълнителния директор на Пазар на производителите Рамадан Вели.

Съветници коментираха, че оттеглянето на точката е обяснимо. Нито една от политическите сили не иска чрез въвеждането на Синя зона да настрои негативно избирателите си месеци преди парламентарния вот.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини