Етническо напрежение зрее в Кърджали след покушението над Доган

Рязко е нарастнало етническото противопоставяне в Кърджалийско след атентата срещу Ахмед Доган, сочат проучвания на социологически агенции в областта. Обстановката в Източните Родопи е много сложна. Това се дължи не само на покушението, но и на наближаващите парламентарни избори. Това заяви за Кърджали бг вести местния лидер на социалистите Милко Багдасаров.

Според председателят на общинската структура на ГЕРБ Илия Илиев обаче основание за безпокойство няма. Той обаче смята,че има опити за манипулиране на гражданите от актива на ДПС. Хората на Доган просто искат да мобилизират електората си,смята Илиев.

Общинският лидер на ДПС в Кърджали Мухаррем Мухаррем твърди, че активът на партията е в шок, защото приема атентата срещу лидера на ДПС, като посегателство върху цялата партия.

Кметът на Ардино Ресми Мурад пък заяви,че привържениците на ДПС са афектирани от начина по -който медиите представят събитията. Те повече акцентират върху побоя над Октай Енимехмедов, отколкото върху самото покушение.

Лидерът на Народна партия”Свобода и достойнство” в Кърджали Тасим Тасим заяви, че осъжда покушението. В същото време той изрази лична позиция, според която атентата е инсценировка на агентите на ДС в ДПС. Движението иска да излезе от изолацията. То е нежелано като партньр в страната. Не го приемат и в съседна Турция,подчерта Тасим.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини