Закопчания обирджия на трезора в Кърджали имал 26 регистрации в полицията

Множество криминални регистрации в полицията имат двамата задържани в Перник, съобщиха от пресцентъра на МВР.В спецакцията, проведена на територията на града, са участвали служители от ОДМВР-Перник и Специализирания отряд за борба с тероризма. Единият – Р.Д. на 36 години с прякор Синбад, е съпричастен към обира на банков трезор в Кърджали, станал на 4 януари. Той има 26 регистрации в полицията - за кражби, грабежи, наркотици, хулиганство. Тази сутрин е конвоиран за Кърджали, за да продължат процесуално-следствените действия с него.

Другият задържан е С.М. на 28 години с прякор Фризьора. Мъжът има множество регистрации в полицията – за кражби, наркотици, хулиганство и управление на МПС, след употреба на алкохол. Ще се изяснява дали той има съпричастност към банковия обир на трезора. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа.

Обирът на банковия трезор в Кърджали беше извършен на 4 януари през нощта. Сигналът за престъплението бе подаден в 1,20 часа. В трезора бяха разбити 32 касети, след като бе проникнато през необезопасен прозорец. Преди това е била неутрализирана смяната, охраняваща обекта. При организираните незабавни заградителни действия в близост до трезора беше задържан маскиран мъж - С.М. на 37 години, с прякор Мегера, а малко по-късно и Х.М. на 35 години. Още няколко лица бяха обявени за издирване за съпричастност към престъплението. При извършено претърсване в района на трезора полицаите откриха 4500 евро. Парите били захвърлени от извършителите. Отрити и иззети бяха още пистолет с патрони и маска. В непосредствена близост до трезора полицаите намериха изоставен автомобил БМВ, с който се придвижвали извършителите.

Действията по разследването продължават.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини