Кърджалийци отвориха сърцата си за болните Гюркан и Георги

Областният управител връчва чек на майката на Гюркан

12 240 лева събра благотворителната кампания “Да подарим надежда за Коледа” под патронажа на областния управител Иванка Таушанова. Тази година средствата са отделени за лечението на петгодишният Гюркан Наим от село Добриново, който страда от тежък имунен дефицит и шестгодишният Георги Вълчев от Кърджали с церебрална парализа.

На скромна церемония в кафене “Казанова” областният управител връчи на майките на двете момчета чекове за по 6 120 лева.

В словото си облластния управител Иванка Таушанова каза, че заслуга да се съберат тези средства имат 18 училища в областта, много фирми, държавни институции, общинските администрации в Крумовград и Момчилград,много граждани. Тя специално отличи Езиковата гимназия която направи самостоятелен благотвнорителен концерт, както и активността на децата от Детския и младежки парламент в Кърджали, които продаваха билети за общия благотворителен концерт под патронажа на губернатора. Иванка Таушанова отбеляза и приносът на децата дали свои творби за благотворителния коледен базар.

С грамоти бяха отличени партньорите в кампанията читалище “Обединение”,Детския и младежки парламент и Регионалния инспекторат на МОНМ.

Светът се крепи на добрите хора.Да сте винаги с добри сърца,обърна се областния управител към присъстващите.

Майките на двете момчета благодариха развълнувани на Иванка Таушанова-Тя от своя страна подчерта, че не смята да прекъсва връзката с тях. Продължаваме да помагаме на децата, за които сме събирали пари в предишни години. Ще помагаме и на вас,отбеляза губелрнаторът.

Георги Кулов

Таушанова и малкия Гюркан
Гюркан Наим
Георги Вълчев
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини