В Махалата крадат вода на поразия,тя тече денонощно,за да не замръзнат тръбите

инж.Славчо Славков

В кв.”Боровец” вода се краде на поразия. Денонощно в Махалата от чешмите тече живителната течност. Крановете през зимата не се затвярят за да не замръзнат тръбите. Загубите за “В и К” са над 80 на сто. Това заяви за Кърджали бг вести управителят на водоснабдителното дружество в Кърджали инж.Славчо Славков.

От месец “В и К” монтира водомери на къщите в Махалата за да спре кражбите на вода. Не можем да допуснем кърджалийци да плащат за водата на този квартал, каза още Славков.

Според нормативната уредба партида за подаване на вода и водомер се поставят, когато се представи нотариален акт за жилището. Почти всички къщи в Махалата са незаконни и нямат документ за собственост. Затова от “В и К” правят компромис, като откриват партида срещу лична карта.

Твърдо сме решени да се справим с проблема. Сега като поставим водомер в един дом, се закачат още пет шест домакинства за водопровода. Тази практика ще бъде проустановена. Надяваме се потреблението да е по подобие на това в града-кривата на графиката върви надоло презз нощта и се издвисява през деня. В момента такава крива няма.Потреблението е на максимума. Тонове вода се изливат без да се потребяват, заради това, че собствениците се опасяват от замръзване на тръбите, подчерта инж.Славков.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини