Турското радио заработи в Кърджали, откри го консулът от Пловдив

  Медийна група, разпространяваща новини на турски език заработи в Кърджали. Тя е съставена от сайт, вестник и радио. За сега радиото излъчва програмата си в интернет. Доставена е техника и се чакат честоти за да предава в ефир в 57 общини със смесено население в страната. Предстои и създаването на телевизия. Медийната група е с названието Аjans.bg и е създадена по инициатива на правозащитната федерация „Справедливост-България”.

  Вчера генералният консул на Република Турция Шенер Джебеджи и председателят на федерацията Сезгин Мюмюн прерязаха лентата и откриха офисите на медийната група. Те се помещават в бивша административна сграда на Горубсо до Културния дом. Помещенията са изцяло ремонтирани и мебелирани. Утре ще бъдат инсталирани и компютрите за журналистите. Очаква се в медията да работят десетина души. Предстои подбор на екипа. За сега е сигурно,че той ще се ръководи от журналиста Нахит Догу.

Според Сезгин Мюмюн в медийната група ще бъдат привлечени хора от различни етноси.

  Генералният консул на Република Турция в Пловдив Шенер Джебеджи подчерта, че отдавна има нужда от такава медия. Той отбеляза,че хората от етническите общности се нуждаят от нея.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини