Газ потече по тръбите на “Сити газ”,захранват се РЗИ и Майчин дом

Първа копка на газификацията

Започна газоподаването на първите количества синьо гориво по газопровода на “Сити газ” в Кърджали.В събота газ бе пуснат за отопление на Регионалната здравна инспекция и Дом майка и дете.В момента се подготвя пускането на синьо гориво за многопрофилната болница.Подготвя се документацията.Това съобщи за Кърджали бг вести градоначалникът на Кърджали инж.Хасан Азис.Той поясни,че в момента се ползва газохранилище до административната сграда на бившата фирма “Бентонит”.

Първата копка направена на 16 март 2012 г. постави началото на изграждането на първия етап на газификацията на града. Първоначално се създаде газохранилище,което се захранва от цистерни. От там газопровод с дължина десет километра пресече града.От него ще се снабдяват големите потребители. На втори етап ще се газифицират и жилищата на кърджалийци.

Днес е важен ден за развитието на Кърджали. Очакваме икономически възход, затова положихме усилия газификацията да стане факт. Това е поредното обещание, което съм дал и което се реализира, каза в словото си при първата копка кметът Хасан Азис. Той подчерта, че с газификацията разходите на потребителите за енергия ще се намалят с 40 на сто. Този проект е част от европейското лице на Кърджали, каза още градоначалника.

Според народният представител Неджми Али голямо постижение в условията на криза е да се прави такава голяма инвестиция. Това което се прави цели кърджалийския регион да бъде сред тези с най-висок темп на развитие,отбеляза депутатът.

Александър Железаров от “Сити газ”посочи при старта на проекта, че се поставя началото на интересен инфраструктурен обект, който ще даде шанс за развитие на града. Имаме пълната подкрепа на общинското ръководство ,отбеляза Железаров.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини