Тихо,но студено в новогодишната нощ

Тихо, но студено време прогнозират метеоролозите за новогодишната нощ. Като цяло обаче през следващите дни температурите ще бъдат в рамките на нормалните за това време на годината и съществени студове не се очакват.

Днес ще има променлива облачност, увеличаваща се от запад. Дневните температури ще бъдат от 7 до 13 градуса. На места в низините и котловините ще има мъгли, които в следобедните часове ще се вдигат, а видимостта ще се подобрява.

През нощта вятърът от северозапад ще се усили и ще проникне по-студен въздух. На места ще превали краткотрайно, в низините - дъжд и мокър сняг, а в планините и Предбалкана - слаб сняг. Валежите ще бъдат краткотрайни и съществена снежна покривка няма да се образува.

В събота и неделя сутрин ще бъде по-студено, с минимални температури от минус 5 до плюс 1 градуса. В неделя вятърът ще стихне и на места ще се образуват мъгли.

В понеделник отново ще се усили вятърът от запад и температурите слабо ще се повишат, като през деня ще са от 4 до 9 градуса.
В новогодишната нощ ще бъде тихо. Температурите ще бъдат от минус 5 до около нулата, а за София - около минус 4 градуса.

През първия ден на Новата година дневните температури ще бъдат от 2 до около 8 градуса. Облачността ще бъде променлива до незначителна.

В планините през следващите дни времето ще бъде подходящо за туризъм. Днес и утре в масивите на Югозападна и Южна България ще превали сняг. Дневните температури ще бъдат по-ниски - до минус 4 градуса на 1200 метра надморска височина. От неделя до вторник ще има незначителна облачност, до слънчево. Вятърът ще бъде слаб.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини