Махалата шие нелегално дрехи за Димитровградския пазар, върти обороти

   Квартал „Боровец”е превърнат в огромна нелегална манифактура за шиене на дрехи. Производството се е развило през последните две-три години, когато много жени от махалата са били съкратени от шивашки предприятия. Бароните в квартала организират производството по домовете. След това дрехите се пласират на пазара в Димитровград,разказват местни жители. Те добавят,че основно се копират утвърдени марки. Голямо количество ментета са били изработени в навечерието на Коледните празници. Разчитало се е в по-голямото търсене на подаръци за Нова година. Със заработеното местните хора ще посрещнат 2013 г.

За сега нелегалният бизнес остава извън полезрението на данъчните и икономическа полиция. Той е единственото препитание на много семейства.

  Голяма част  от жителите на квартала пък ще харчат за Нова година спестеното от гурбет в Гърция. Вече няколко години много семейства се изнасят в южната ни съседка, където работят за местни гръцки производители.

  Има и самотни жени, част от които са принудени да проституират. За тях надали ще има празник, споделят техни съкварталци.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини