По-скъпа „Гражданска отговорност“ през 2013 г.?

По-скъпа "Гражданска отговорност" за автомобилите след Нова година, прогнозират застрахователи. По традиция от последните няколко години, месец-два преди коледните и новогодишните празници от застрахователния бранш започват да плашат с поскъпване на застраховката "Гражданска отговорност". Тази година обаче цените паднаха средно с около 5-6%, а в отделни компании и с над десет на сто. Въпреки това сключени полици преди празниците са с 15% по-малко, съобщи bTV.

По-ниските цени около Коледа и Нова година са чисто кампанийни.

„Тези така наречени промоции са за месеците ноември, декември и януари. След това всчки се връщат на някакви нормални ценови равнища, а и през годините цените растат и смятам, че тази тенденция ще се запази”, коментира Коста Чолаков, изпълнителен директор на застрахователна компания.

Данните от последните няколко години показват постоянен ръст на цените на задължителната застраховка. Най-рязко е било поскъпването през 2010-та година. Средната цена е скочила от 167 на 204 лева. Очакванията са, че средно за цялата 2013-та година също ще има увеличение с между 5 и 10 лева. Колкото точно - ще стане ясно в първите дни на януари.

Данните на брокерите показват, че спрямо декември миналата автомобилите с изтекла „Гражданска отговорност“ са се увеличили от 860 хиляди на 930 хиляди. Най-много такива коли има по селата и малките градове.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини