Бракониер излови рибата до “Градините на Дикме”, отърва глоба от бон и половина

Бракониерът Хабил И. бе заловен на местопрестъплението от служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури на 31 август 2012 г. В язовир Кърджали до местността “Градините на Дикме”.контрольорите го сгащили в момент, когато със свой приятел прибирали мрежи от водоема в надуваема лодка. Братът на Хабил се разкрещял от брега и го предупредил. Бракониерът изхвърлил риба и мрежи във водата. Лодката била близо до брега и той се подчинил на заповедите на служителите на ИАРА. Те открили в найлонов чувал в 5 кг.костур,3 кг.бяла риба и 2 кг.распер. Общата стойност на незаконно уловената риба е 108 лева. Намерени били и мрежи,както в лодката , така и във водите на язовира.

Служителите на ИАРА конфискували лодката,и съставили наказателно постановление за бон и половина,като се позовали на закона. Те отсъдили, че бракониерът е извършвал стопански риболов.

Хабил.И. обжалва пред районния съд в Ардино. Магистратите отхвърлят обвинението , че бракониерът е извършвал стопански риболов, защото нямало доказателства,че ще предлага рибата на заведения или на пазара. Те оневинили напълно Хабил И.

Служителите на ИАРА пили по една студена вода. Те били при нудени да върнат лодката и мрежите на нарушителя.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини