Кауфланд строи хипермаркет в Кърджали,купи парцел за 2,96 млн.лв.

Водещата фирмата за търговия с хранителни стоки в Европа „Кауфланд” спечели търга на община Кърджали за продажба на терен в кв. Студен кладенец с площ от 13 305 кв.м. Тя бе една от двете фирми, закупили тръжни книжа за обявения за днес публичен търг с тайно наддаване.
В крайна сметка в посоченият час за началото на търга 10,00 се явиха само представителите на „Кауфланд”. След изчакване до определеното време и неявяване на вторият кандидат за спечелил търга комисията обяви единствения участник, а именно „Кауфланд”, съобщи зам.-кмета на община Кърджали Юсеин Ахмед.
Първоначално обявената тръжна цена за обекта беше 2 955 000 лева. Новите собственици го придобиха като наддадоха до 2 960 000лв. без ДДС.
Те са заявили намерение след издаването на съответното разрешение за строеж от страна на община Кърджали, голям магазин с площ от 2400 кв.м. да бъде построен в рамките на 6 месеца.
Заместник-кметът Юсеин Ахмед прогнозира, че след успешното провеждане на търга и заявените намерения на „Кауфланд” до края на 2013 година Кърджали ще има своя първи МОЛ.
След спечелването на днешния търг фирма Кауфланд става собственик на УПИ VII – 6236, кв. 237 по ПУП на гр. Кърджали, кв. „Студен кладенец”,

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини