Кърджали осъмна заледен, пързалките са маскирани от снежна пелена

Ромки се карат вместо да чистят

Кърджали осъмна скован в поледица, коварно маскирана с тънка пелена от сняг. Градът прилича на огромна ледена парзалка. В него спокойно могат да се организират зимни олимпийски игри. Чакат се само състезатели по ски, биатлон, кънки бягане,фигурно пързаляне. Фигуристите ще имат идеални условия да покажат майсторство по заледените улици.

До 11 часа през деня нито улиците , нито тротоарите бяха опесъчени. Рано- рано работнички на “Титан-Клинар” бяха по тротоарите, но вместо да чистят, се подпираха на греблата и се караха, кой къде да рине сняг .

Ще опесъчим по обед тротоарите. Ще хвърляме и сол. В централната част на града няма заледяване. Очакват се обаче още снеговалежи, затова изчакваме, каза за Кърджали Алтанай Халил от “Титан Клинър”.

Особено тежко е положението в кваратал “Боровец”. Стръмните улици са непроходими за автомобили. Те не могат да се изкачат до училище “П.Яворов”.

Потърсихме Раид Идриз, шеф на “Озеленяване чистота и благоустройство”, чиято фирма трябва да опесъчи улиците, но той не вдигаше мобилния си телефон.

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в града д-р Атанас Митков, каза че въпреки поледицата, все още няма потрошени кърджалийци. Не се изключва да има пострадали в по-късните часове, когато възрастни хора могат да излязат от домовете си,каза лекарят.

Георги Кулов

Улиците са заледени и опасни
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини