Две наши деца се борят за награда в Национален конкурс

Официална церемония по връчването на наградите на победителите на националния кръг на конкурса за детска рисунка „Как искам Европейският съюз да промени моя град” ще се проведе утре от 13,00 часа в Гранитната зала на Министерски съвет. 
До националния кръг се класираха рисунките и на две кърджалийски деца, 6 годишната Джулия Коджаманова от ОДК „Чайка“ във възрастова група 6-10 години и 12-годишната Симона Чаушева“, ученичка в СОУ“Владимир Димитров Майстора“, представител на голямата група 11-12 години.
На 5 ноември в офиса на Областен Информационен Център - Кърджали се проведе награждаването на призьорите от регионалният кръг на конкурса „Как искам Европейският съюз да промени моя град“, а утре техни представители ще участват в церемонията по награждаването в столицата.
Министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев - патрон на инициативата, лично ще връчи наградите на отличените участници. В церемонията по награждаването ще вземе участие и министърът на културата Вежди Рашидов, който е член на журито, излъчило победителите в конкурса. 
Организатор на инициативата е мрежата от Централния информационен и координационен офис и 27-те областни информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз. Конкурсът започна на регионално ниво на 17 септември 2012 г.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини