Партиите в Джебел се споразумяха за състава на Секционните избирателни комисии за референдума

Партиите в Джебел се споразумяха за съставите на секционните избирателни комисии /СИК/ на територията на община Джебел, при провелите се консултации при кмета на общината Бахри Юмер. На срещата присъстваха представители на парламентарно представените партии и коалиции, както и такива, с представителство в ЕП, с изключение на представителят на Синята коалиция. Сред присъстващите бяха: Мюмюн Хабил Исмаил – представляващ ПП „ГЕРБ”; Ясен Илиянов Устренски – представляващ „КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ”; Хюсеин Хюсеин Мустафа – представляващ ПП „ДПС”; Георги Николов Чичев - представляващ АТАКА; Кирчо Чилов Койчев - представляващ НДСВ.
Консултациите бяха открити лично от кмета на Джебел, който пожела успешна и ползотворна работа.
Секретарят на Общината г-ца Хайрие Мехмед се извини за разминаването в първоначално обявената дата за консултация. Поясни,че на основание Решение №15/21.11.2012г. на ЦИК консултациите се провеждат след приемане на решение на РИК за определяне броя на членовете за всяка отделна СИК и е трябвало да се изчака съответното решение. По- нататък тя запозна присъствуващите с техническата и законодателната част, във връзка с провеждането на националният референдум на 27 януари 2013г.
Г-ца Мехмед , обясни че работата на присъстващите на настоящата консултация значително е улеснена от решение № 6 от 6.12.2012 г.,№ 14 от 07.12.2012г. и № 15 от 09.12.2012 г. на РИК Кърджали.Според него :
1. Общият брой на членовете на Секционните избирателни комисии в община Джебел е 223 / двеста двадесет и трима /.
2. Окончателният брой места по партии и коалиции е:
ГЕРБ - 92
КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ - 51
ДПС - 38
АТАКА - 25
СИНЯТА КОАЛИЦИЯ - 13
НДСВ - 4
3.Секционното ръководство по партии и коалиции е:
/Съгласно чл.7, ал. 3 от т. 2 от ЗПУГДВМС ръководството на СИК се състои от председател и секретар/
ГЕРБ - 38
КОАЛИЦИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ -15
ДПС - 11
АТАКА - 8
СИНЯТА КОАЛИЦИЯ - 4
НДСВ - 2

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини