Химическа кастрация за педофилите вместо затвор, предлага юрист

Трябва да има химическа кастрация за педофилите, които са извършили престъпление.

В това бе категоричен адвокат Марин Марковски, който заедно с депутата Кирил Гумнеров бяха гости в ефира на Нова телевизия по темата: „Трябва ли да има химическа кастрация на педофилите?".

Припомняме, миналата седмица независимите депутати Кирил Гумнеров и Стоян Иванов внесоха в деловодството на парламента промени в НК за връщане на смъртното наказание и съобщиха, че в скоро време ще внесат и предложение за законопроект, който предвижда химическа кастрация на педофилите.

Адвокат Марковски подчерта, че е съгласен с такъв законопроект, ако той важи само за педофилите, извършили престъпление. По думите му хората, извършили такива престъпления, носят това извращение дълбоко в себе си и не могат да се променят. „След като е унизил, травмирал, погаврил се е с едно дете - аз подкрепям идеята на г-н Гумнеров".

Юристът обаче уточни, че има и педофили, които не стигат до извършване на престъпление. "Един човек, който има полова извратеност в душата си, може с морала, душата си да се бори с нея, той не винаги отива да блудства", изтъкна адвокат Марковски.

Той подчерта, че ако химическата кастрация е за всички педофили, независимо дали са извършили престъпление или не, отиваме в една интересна ситуация. Марин Марковски разказа, че има сексолог, който е изобретил машина, за която твърди, че показва кой е педофил и кой не. По думите на Марковски тогава би трябвало да слагаме човека в машината ако тя покаже, че е педофил, да го подлагаме на химическа кастрация, което е абсурдно, тъй като машината може да сбърка.

По негово мнение законът трябва да е такъв, че тези педофили, които са осъдени, трябва да се съгласят на химическа кастрация. На аргумент от страна на Кирил Гумнеров, че това няма как да стане, юристът обясни, че педофилите ще се съгласят на химическа кастрация в замяна на свободата.
„Всеки педофил, който влезе в затвора, е подложен на такъв ужасяващ тормоз, че много от тях не издържат и се самоубиват. Те във всички случаи ще се съгласят, защото много добре знаят какво ги чака в затвора", посочи Марин Марковски и разказа за случай, когато в съдебна зала са вкарали педофил на носилка с два счупени крака, потрошени ребра, почти в кома. „Съдията го пусна, защото щяха да го убият", разказа адвокатът.

„Аз съм привърженик да се комбинират двете - затвор плюс химическа кастрация", изтъкна от своя страна Кирил Гумнеров. Още, когато решихме да внасяме този закон, ние се поинтересувахме какви са вариантите - все пак ние живеем в Европейския съюз, колкото и да не ми харесва на мен, разказа депутатът и обясни, че в европейското законодателство има директива, която забранява наказание, което уврежда органите. Затова независимите депутати предлагат кастрацията да се прави с инжекция, която се слага на 2-3 месеца и потиска производството на хормони, така че педофилът не мисли въобще за секс.

Той даде за пример Швеция, която е първата държава, въвела химическата кастрация и посочи, че във Франция в момента тече този дебат, в САЩ дори при първо изнасилване престъпникът има право да избере между химическа кастрация и затвор, а в Русия тя е задължителна.

Това е изключително коварно престъпление, защото жертвите ги е срам да си признаят, изтъкна още Гумнеров и посочи, че педофилията е болест, която може да бъде потискана само чрез въвеждане на законодателни мерки.

За злоупотребата с деца от социални домове адвокат Марковски призна, че много трудно се доказва педофилията в домове, но това не означава, че не може. По думите му съществуват страхотни методи в криминалистиката, с които тя се доказва.

За евентуалния домашен арест на педофилите, освободени от затвора в замяна на химическа кастрация, юристът посочи, че той може да се гарантира чрез гривна с предавател, който показва, когато осъденият напусне определеното място. „Технически може да се организира, трябва да има воля", категоричен бе адвокат Марковски.

„Много е мъчителна гледката да се разпитва едно дете, с което са се гаврили", призна юристът и попита риторично: „Освен децата, ние друга надежда нямаме. Като посегнат на нея, какво ни остава?".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини