Каймаклъ и Ардино заявиха готовност за побратимяване

Ардино се слави с добри практики на побратимяването в различни сфери - образование и култура, спорт и туризъм,, социално включване, солидарност и т. н. Доброто партньорство с побратимените общини Нилюфер и Картал, както и със земляческите сдружения гради доверието между хората и ги обединява, създава условия за споделяне на проблеми, обмен на идеи, реализиране на общи инициативи в ползи за групи и общности. 
Ръководството на община Ардино внимателно анализира и разширява връзките си с градове и общини от съседните балкански страни, защото смисълът на побратимяването е в дългосрочното сътрудничество между партньорите, а не в съвместна работа в рамките само на един конкретен проект. С цел установяване на дългосрочно взаимодействие и сътрудничество за развитие, разширяване и утвърждаване на общополезни инициативи в различни сфери на живота, на делово посещение в Ардино бе официална делегация от община Каймаклъ (Турция), водена от кмета Халит Елма. 
„Това е втората стъпка за побратимяване на двата града Каймаклъ и Ардино, на двете общини Каймаклъ и Ардино, които имат много общо помежду си”, заяви по време на приятелския разговор кметът Ресми Мурад. 
„Аз и моите колеги видяхме вашия край. Освен Ардино посетихме Дяволския мост и Орловите скали, Боровица и Сухово. Видяхме Ардинско като един разкошен райски кът от земната планета. Видяхме, че хората, природата и цялата околност са изключително привлекателни. Тук, в Ардино установихме, че сме сходни общини - по дух, по земеделие, по туристически атракции. Имаме натрупан опит - и вие, и ние. Има какво да покажем - и вие , и ние. Не ни остава нищо друго освен да пристъпим към подписване на съвместен протокол за намерения, договор за побратимяване и работна програма” - сподели кметът на Каймаклъ Халит Елма. 
Кметът на община Ардино Ресми Мурад и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям също заявиха безрезервна готовност за побратимяване с Каймаклъ. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини