Обходния път на Кърджали да се финансира със средства от Държавния бюджет

Областните управители от ЮЦР и участниците в Регионалният съвет за развитие  настояват пред Министерството на финансите и Управляващия орган на ОП „Транспорт, проект „І-5 Обходен път на град Кърджали" да бъде включен за финансиране по оперативната програма за програмният период 2014-2020 г. или изграждането да се осъществи със средства от Държавният бюджет. Това  решение приеха  участниците в 13-тото  заседание на Регионалния съвет, председателствано от областния управител Иванка Таушанова.

Съветът потвърди, че изграждането на обходния път на гр. Кърджали е приоритет за икономическото и социално развитие на областта и региона.

В доклада си по темата областният управител Иванка Таушанова заяви, че към момента е в ход процедурата по изготвянето на идейният и работния проект на обекта.

По думите й се очаква до края на 2013 г. да бъде приет и парцеларния план на трасето, да приключи обещетяването на собствениците на засегнатите имоти и да има готовност по стартирането и изграждането на обходният път на Кърджали през новия планов период от 2014 година.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини