Вежди Рашидов приветства новата партия на Касим Дал,предава поздрави от Борисов

Вежди Рашидов

 Време е да има партии, които не да вадят от чекмеджетата плашилата, а да извадят посланията на нашите деца за бъдещето. Това каза министърът на културата Вежди Рашидов при учредяването на Народна партия „Свобода и достойнство” (НПСД), предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Не е тайна, че с Касим Дал сме прекрасни приятели. Това събитие е много вълнуващо. Искам да предам думите на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов – да поздравя новоучредената партия, той желае на добър час, нека да бъде поредната партия, която да помага за демократичното развитие на България”, заяви министърът. „Бил съм на избори и знам в началото на 21-и век какво значи след толкова години да изваждаш от сандъците послания за нов етнически възродителен процес. Свидетел съм на манипулиране на хората с единствена цел само някой да продължава да има власт”, посочи Рашидов. „Време е да има партии, които да сложат в ръцете на децата компютрите, защото това нещо с плашилата го изживяхме и играхме вече. Смешно е тези страшилища да ги вадят точно тези, които направиха възможен възродителния процес. Все повече нашите деца трябва да излязат от тази нищета, да им сложим в ръцете компютри и все повече трябва да разчитаме, че от нашите земи трябва да излезе бъдещият Орхан Памук, новите новелисти, да бъдат образовани, граждани на света. Светът е станал голям и нашите деца трябва да ги изведем на по-добър, по-щастлив път”, заяви министърът. 
„Както виждате ГЕРБ не покръсти никого, ГЕРБ инвестира, опитваме се да дадем нови работни места. Нека бъдещето да бъде нашата цел”, посочи Рашидов. 
„Най-искрено, Касиме, ти желая на добър час, приятелю. Има нужда от ново лице, защото е и ново времето”, каза още Вежди Рашидов. Изказването на министъра беше бурно аплодирано от делегатите на учредителното събрание на новата партия. 
На учредителното събрание беше прочетен поздравителен адрес от турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, който също беше посрещнато с аплодисменти от залата. 
Екатерина ПАНОВА

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини