Kметът на община Кирково подписа два договора с ДФ”Земеделие”

Във връзка със спечелени проекти на 27.11.2012 год. кметът на община Кирково г-н Сали Рамадан подписа два договора с ДФ”Земеделие”. Единият договор е за "Рехабилитация на общински път с. Китна-с. Горски Извор", община Кирково от км 0+000 до км 7+415 “; “Рехабилитация на общински път от разклон с.Кирково- с.Завоя-с. Дружинци до разклон за с. Чакаларово”, община Кирково от км. 0+000 до км. 0+750 и от км.2+550 до км.6+700” ; “ Рехабилитация на общински път от разклона за с.Чакаларово до с. Горно Къпиново” , община Кирково от км. 0+000 до км. 7+300 . Общата стойност на проекта е 3 781 568,00 лева без ДДС.Целта на проекта е подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, с оглед подобряване безопасността на движение на транспортните потоци и добро отводняване на пътя и пътното тяло. Предвидено е профилиране на банкетите и откосите, полагане на асфалт, ремонт на парапетите, нови еластични огради, бордюри и тротоари. Съществуващите еластични огради ще се ремонтират, боядисват и допълнят с нови звена. Вторият договор е за: “Изграждане на спортна площадка в УПИ II, кв.14 по плана на с.Фотиново-център,община Кирково” и “Изграждане на спортна площадка в УПИ V, кв.10 по плана на с.Островец,община Кирково”. Общата стойност на проекта е 319 012,00 лева без ДДС.Спортната площадка в с. Островец включва едно игрище за баскетбол и съблекални със санитарни възли, предвиден паркинг с 4 паркоместа за хора с увреждания. Осигурени са специални места на трибуните за хора с инвалидни колички.
Размерите на игрището са съобразени с изискванията на Българската Параолимпийска организация. Настилката за баскетболното игрище е асфалт. Предвижда се метална ограда с мрежа с височина 6 метра около игрището на отстояние 150 см от него.
Спортната площадка във Фотиново включва две игрища- за футбол и баскетбол и съблекални със санитарни възли, паркинг с 4 паркоместа за хора с увреждания. Достъпът до игрищата е осигурен с рампи (до 5% наклон). Осигурени са и специални места на трибуните за хора с инвалидни колички.
Размерите на игрищата са съобразени с изискванията на Българската Параолимпийска организация. Настилките са асфалт за баскетболното игрище и изкуствена трева за футболното. Предвижда се метална ограда с мрежа с височина 6 метра около игрищата на отстояние 150 см от баскетболното игрище и 225 см от футболното.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини