Шефът на инспектората по образование въртял далавери с фирми на ГЕРБ, твърди депутат

Гроздан Колев

Шефът на инспектората по образование в Кърджали Гроздан Колев притиска директори на училища да сключват договори за ремонти с фирми близки на ГЕРБ. Стига се до там,че той уреждал туроператори, приближени на управляващите да провеждат екскурзиите на учениците по абитуриентските балове. Това заяви в Кърджали пред журналисти народният представител от Коалиция за България Димчо Михалевски.

  Той обвини ГЕРБ, че оказва натиск на преподаватели да влязат в партията срещу назначения. Използват се европейски програми за назначаване на възпитатели в училищата, за да се уреждат верни на Борисов хора. Най-много са случаите в Кърджалийско, защото тук има най-много нужда от възпитатели, каза още Михалевски.

  Изненадан съм от думите на народния представител.Нямам представа за такава дейност, в която ме обвинява. В регионалния инспекторат по образование имаме огромно количество работа и не се занимаваме с такива неща, каза за Кърджали бг вести Гроздан Колев.

   Не искам да коментирам в дълбочина приказките на Димчо Михалевски. Само ще кажа, че неговата съпруга работи в Министерството на образованието и науката. Ще попитам,тя дали е била подложена на натиск. Искам да призова Михалевски да види стотиците необосновани, политически назначения в общините, които прави ДПС. Това каза за Кърджали бг вести народният представител Цвета Караянчева.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини