Скандалът във Филиала набира скорост,Арнаудов скача на ректора

доц.Димитър Арнаудов

Председателят на Общото събрание на Филиала „Любен Каравелов” на Пловдивския университет Димитър Арнаудов излезе с отворено писмо до ректорът доц.д-р З.Козлуджов, в което аргументира несъгласието си с изора на доц.Ив.Джамбов за директор на Филиала.Арнаудов оборва твърденията изказани през последните дни от ректора,включително и това,че ще бъде наказан за инакомислие.Имам своите аргументи и ще ги отстоявам до край,каза за Кърджали бг вести Арнаудов.Публикуваме целият текст на отвореното писмо:

                                                          ДО

                                                               Г- Н ДОЦ.Д-Р З.КОЗЛУДЖОВ

                                                           РЕКТОР

                                                           ПУ П.ХИЛЕНДАРСКИ

ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТ

ДОЦ.ДПН ДИМИТЪР ЦВЕТАНОВ АРНАУДОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ ОБЩО СЪБРАНИЕ НА ФИЛИАЛ Л.КАРАВЕЛОВ – КЪРДЖАЛИ

 

ГОСПОДИН РЕКТОР,

 

    При представянето на г-н доц.д-р Ив.Джамбов като директор на Филиал Л.Каравелов пред академичния състав на учебното заведение, сте си послужили с обидни квалификации относно моята принципна позиция за нарушена процедура по смисъла на Правилника за устройство и дейността на ПУ П.Хилендарски и Правилника за устройство и дейността на Филиал Л.Каравелов, публично оповестена на организирана от мен пресконференция с медиите в гр.Кърджали, в качеството ми на Председател на Общото събрание на Филиала. Обвинили сте ме в лъжи и в разпространение на невярна информация, водеща до заблуждаване на общественото мнение.

    Във връзка с това Ви питам, ЛЪЖА ЛИ Е, ЧЕ :

1.В Закона на висшето образование, в чл.26в/3/, се вменява правото на АС /академичния съвет/ да определя състава, структурата и органите за управление на филиала ?

2. В Правилника за устройство и дейността на ПУ П.Хилендарски,от 2005 г., в чл.38/1/ се въвежда правото на Филиалния съвет да бъде колективен орган за управление на дейността на Филиала ?

3.В Правилника за устройство и дейността на Филиал Л.Каравелов, от 2006 г., в Глава ІV Управление на Филиала, Органи за управление и контрол на Филиала, в чл.16/1/ се казва, че Органите за управление на Филиала са /чл.38/1/ от Правилника на ПУ)

1.Общо събрание;

2.Филиален съвет ;

3.Директор .

4.В Правилника за устройство и дейността на Филиал Л.Каравелов, в чл. 17, Общото събрание е висш орган за самоуправление на академичната общност на Филиала/чл.39 от Правилника на ПУ)?

5.Филиалният съвет, на който и вие участвахте, структурира Общото събрание по отно-шение на представителството в него на членове от академичния състав, помощен и обслужващ персонал и студенти ?

6. Със заповед на Директора на Филиала от 4май 2012 г, на основание чл.18.ал.4 от Правилника за устройство и дейността на Филиал Л.Каравелов и във връзка с Учредителното събрание от 18.04.2012г./Протокол №1/18.04.2012г., той определя поименния състав на Общото събрание на Филиала с нареждане за връчване на препис от настоящата заповед  на председателя на общото събрание доц.д-р Димитър Арнаудов и да се доведе до знанието на всички членове нейното съдържание ?

7. В Правилника на Филиал Л.Каравелов, в частта Правомощия на Общото събрание в чл.24 /2/ се уточнява правото му да предлага на Филиалния съвет кандидатури за избор на директор на Филиала ?

8.С Протокол – препис от Общото събрание от 10.09. 2012 г., сте известен за провеждането на такова и неговото решение – ОС да предложи на Филиалния съвет кандидатурата на доц.д-р Д.Щерева като единна кандидатура на състава на Общото събрание / гласували 26  „за”от присъстващите в залата, от първоначален кворум от 33 души,/ седем души напуснали демонстративно Общото събрание /

9.С Препис –извлечение от Протокол № 3/29.10.2012г. от заседание на Филиалния съвет в Заседателната зала на ПУ, присъстващите 18 души, гласуваха като точка 3 в дневния ред да влезе издигане и предлагане кандидатура за избор на директор на Филиала за мандат 2012 -2016 г., както следва 11 души –„за”, 1 против и 7 въздържали се?

10. В протокола –извлечение от същото заседание на Филиалния съвет е записано, че се включва в дневния ред по предложение на доц.Димитър Арнаудов като председател на ОС на Филиала – Предложение за избор на нов директор на Филиал Л.Каравелов за мандат 2012 -2016г.?

11.В правомощията на Филиалния съвет, в чл.28/1/ се казва, че прави предложения пред АС/Академичния съвет/ за избор на Директор, във връзка с чл.56/1/ от Правилника за устройство и дейността на ПУ П.Хилендарски ?

12. В Правилника за устройството и дейността на ПУ, в частта Правомощия на АС, чл.33т.16, се казва – избира директори на Филиалите по предложение на Филиалните съвети?

13. В Правомощията на Ректора в чл.36. от Правилника за устройство и дейността на ПУ, никъде не е записано, че той може да предлага кандидатури за директор на Филиал на АС, но може да свиква органите за управление на основните звена и филиалите на ПУ/чл.36.т.9/

    Надявам се да вземете отношение към тези въпроси и да докажете моето администра-тивно „прегрешение”, за което държите да получа съответното наказание. При отказ да го направите, ще смятам, че вие целенасочено сте ме оклеветили и ще постъпя целесъобразно, за да докажа правотата на моите думи и отговорността, с която съм подходил да осведомя обществеността за процедурните нарушения при избор на Директор на филиала.

                                            Председател ОС на Филиал Л.Каравелов – Кърджали

                                                                                                  /доц. дпн Д.Арнаудов /

24.11.2012г.

Гр. Кърджали                                    

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини