СОУ „Васил Левски” в Ардино продължава работата по проект за средищните училища

През учебната 2012/2013 година в СОУ „Васил Левски“ в Ардино продължава работата по Проект ВG051РО001-3.1.06 „Подобряване качеството на образованието в средищните училища, чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Това съобщи директорът на учебното заведение Аника Петрова.

Чрез целодневното обучение се осигурява специализирана помощ при подготовката на учениците и максимално оползотворяване на свободното им време чрез развиване на система от извънкласни дейности.

През настоящата учебна година са организирани 10 полуинтернатни групи, в които са включени 210 ученици от първи до осми клас. Възпитателната работа е подчинена на общите цели на училището, но същевременно е съобразена с потребностите и интересите на учениците, насочени и към осмисляне на свободното им време. С нетрадиционни форми на работа се предизвика у тях радост и удовлетворение от училищния живот и от техния личен принос за обогатяването му. Полуинтернатните групи създават предпоставки за общуване и опознаване на учениците от различни социални, етнически и културни общности. Личността на ученика се развива всекидневно  чрез учебни и творчески дейности, каза още Аника Петрова.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини