Писателят Тодор Коруев прослави родопските кехаи с поредната си творба

Тодор Коруев

  Известният български журналист и познавач на Родопите Тодор Коруев представи снощи в регионалната библиотека „Н.Й.Вапцаров” най-новата си творба „Овньо льо вакал каматен…”посветена на овцевъдството в планината, което е давало поминък столетия наред. Читалнята на библиотеката се оказа тясна да побере всички желаещи да присъстват на събитието. Тук бе и областният управител Иванка Таушнова. Представянето бе организирано от библиотеката,Военния клуб и вестник „Нов живот”. Думи за автора и неговата творба каза издателят на книгата Иван Гранитски. Той каза,че по подхожда представянето да стане в родния град на Коруев Момчилград, но от общината не са проявили интерес. Вероятно за 80 годишнината на писателя ще се сетят, пошегува се Гранитски.

  Книгата е уникална по своя характер.Наред с песните,етнографските материали,народопсихологията тя съдържа и летопис за рода на автора.

Той благодари на доаена на журналистите Тодор Мухтаров, който го е учил на занаят и на главния редактор на Нов живот Ивн Бунков,който пръв е публикувал откъси от творбата.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини