Свидетели бягат по тъча за делото „Дале Али”, обвиняемият отново се скатава в болница

8 свидетели не се явиха на делото срещу скандалния бизнесмен Дале Али-Александър Маринов,който е обвинен в опит за убийство на Малкия Роко-Емил Йосифов Христов. Половината от тях са в чужбина,другите просто се укриха. Не се яви и самия обвиняем. Това стана причина делото отново да бъде отложено. За седми пореден път скандалният бизнесмен представя документ,че е на лечение. Сега Дале Али се отърва с ксерокопие на направление за „Пирогов”.

 В същия ден, в който обвиняемият трябваше да постъпи в болница в София,го видях с джипа му в Кърджали,разказа за Кърджали бг вести Малкия Роко. От защитата на Дале Али стана ясно, че държавната болница в Кърджали е отказала да го приеме на лечение  и да му издаде документ. Затова той се отзовал в кардиологичната клиника на Пирогов. Правили му изследвания на поставените стентове и смятали да му сложат още два, твърдеше адвокат Елисавета Пенчева.

Не може с ксерокопие на направление да се отлага съдебно заседание. От болничното заведение трябва да издадат специално Медицинско удостоверение относно възможността на лицето за явяване пред  разследващите органи или пред органите на съдебната власт, каза още Емил Йосифов Христов. Това даде основание на адвокатът му Васил Василев да поиска изменение на мярката за неотклонение –парична гаранция в по- строга. Искаме гаранцията да бъде иззета в полза на държавата и Дале Али да бъде поставен под стража,каза адвокат Василев.

  Нито окръжния прокурор Светлозар Лазаров, нито съдия Деян Събев взеха под внимание доводите на адвокат Василев. И двамата в един глас поискаха отлагане на делото, поради неявяването на Дале Али.Лекар от Спешна помощ,спасил Малкия Роко след зверския побой срещу него недоволстваше,че го разкарват след нощно дежурство.

Новото заседание на съда бе насрочено за 4 и 5 декември. Тогава трябва да бъде разпитан и защитения свидетел, на който разчита Малкия Роко и обвинението.

Георги Кулов 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини