КЗК отмени класиране в обществена поръчка за реставрация на средновековна крепост

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на кмета на община Смолян за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществена поръчка с предмет „Инженеринг за обект Консервация, реставрация и експониране на късноантичната и средновековна крепост „Калето”, местността Турлука, гр. Смолян и изграждане на пешеходен достъп”. Консервация, реставрация и експониране на късноантичната и средновековна крепост „Калето” при проходната пещера, с. Кошница и изграждане на пешеходен достъп”.

Проучването установи, че оценителната комисия е допуснала съществено нарушение на процедурните правила за избор на изпълнител, като при проверката за допустимост на офертите не е констатирала пропуск в документацията на класирания на първо място участник „Консорциум „Архика - ПСП” ДЗЗД и го е допуснала на последващ етап от процедурата.

КЗК връща процедурата от етап проверка на съответствието на документите в плик № 1, включително допълнително представените, с изискванията за подбор на възложителя, при стриктно спазване на указанията в решението.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини