Строители на пътя за Маказа прецакаха два язовира,сега нито вода, нито път

   Фирма подизпълнител на пътя Кърджали-Подкова съсипа два микроязовира и пътя за махала Светилник при кирковското село Дюлица. Строителите се нуждаели от пръст за насип на шосето и поискали да я изземат  от дъната на водоемите.Собственикът на двата микроязовира Хасан Тахиров се съгласил и дори сключил договор.Наносите обаче се оказали неподходящи.Фирмата обаче пуснала машините и изгребала насипните стени на водоемите, като прекъснала и черен път. Строителите отказали да възстановят язовирите в първоначалният им вид.

  Настоявах да поправят водоемите, защото водата е живот и местните хора се нуждаят от нея за нивите си, каза за Кърджали бг вести Хасан Тахиров. Според думите му ,вместо да си вземат бележка собствениците на строителното дружество му пратили няколко циганина, които го пребили и му счупили очилата. Хасан Тахиров ходил при кмета на община Кирково Сали Рамадан за подкрепа.

За Кърджали бг вести Сали Рамадан каза, че става дума за договорка между Тахиров и фирмата подизпълнител. Не мога да се бъркам техните взаимоотношения, каза градоначалникът. Той поясни,че в момента техниката на общината е заета с подготовката за зимния сезон и не може да отдели машини за ремонт на стените на микроязовирите. При първа възможност обаче ще ги поправи.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини