С един изстрел гръмнаха 300-килограмов глиган край Чубрика

Около 300 кила прасе удари в неделя групата на Шериф Шерифов от ловна дружина Ленище, група Ленище. Огромният глиган падна в землището на ардинското село Чубрика. Ел.техникът в ЕВН Христо Димитров видя сметката му сам само с един-единствен изстрел с новата му карабина в калибър 30-06.

В самия край на ловния излет, кучетата на Байрам подушват огромния глиган и го подгонват. Докарват го на 30 метра от него. Христо без да се поддаде на емоцията стреля точно в главата и го поваля на земята. В преследването едно от кучетата, било разпорено от побеснялото животно. 

Групата едвам повдига глигана, за да го пренесат до микробуса. По традиция главата на глигана отишла в колекцията на ловджията, който го е гръмнал. Останалото месо било разпределено между всички от дружината. Зъбите на прасето са изпратени в Горското стопанство в Ардино за оценка.

Христо Димитров за четвърта година е ловец, но с точния си мерник засрами много ветерани. Това е четвъртото прасе, което удря. В Ленище, които са най-големите майстори в лова на прасета, се отчетоха с още една слука през уикенда. Точен бе мерникът на Иван Христозов в землището на Ябълковец.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини