Майка погуби детето си, защото не могло да научи наизуст Корана

Майка уби детето си, защото не могло да наизусти Корана. След като го ликвидирала, за да заличи следите тя подпалила неговото тяло, пише британския "Телеграф", цитиран от "МКД".В съдебната зала стана известно, че Сара Едж биела "като куче" сина си затова, че не могъл да запомни пасажите от ислямската свещенна книга. Един път побоят с пръчка бил толкова брутален, че момчето издъхнало в чутовни мъки. След като видяла какво извършила, вместо да се покае и да се предаде, злата майка решила да прикрие следите си подпалвайки тялото му.Затова пристигналите на мястото на престъплението полицаи първоначално сметнали, че малкия Ясин е починал в резултат на пожар, но в последствие посмъртната аутопсия показала друго... Тогава се разбрало, че подобен побой е ставал и друг път.Както посочва "Телеграф", позовавайки се на видеозапис от нейния разпит, майка му заявила: "Опитвах се да го накарам да научи наизуст Корана. Ставах все по-нервна. Ако той нещо не прочиташе правилно се вбесявах и го удрях. Да, бях си поставила висока цел. Исках да научи 35 страници от Корана за три месеца. Обещах му в замяна нов велосипед. Но Ясин не напредваше много - за една година учене успя да наизусти само една глава", твърдяла разочарованата родителката.Иначе, както отбелязва "МКД", 32-годишната Едж има университетска диплома. Преди време заедно със съпруга си Юсуф, решили да запишат Ясин в местната джамия, където да изучава Корана. Желанието им било той да стане хафиз - ислямски термин, с който се обозначава дете, наизустило Корана. Но след като свършил тримесечния пробен срок, той не напреднал достатъчно.

Тогава на майка му, съдейки по нейните признания пред полицията, започнали "да й минават много лоши неща през главата. "Не можех да се концентрирам и постоянно му крещял", спомня си тя. Така, лека-полека нейния яд се материализирал в непрестанни побоища над детето. Тя го биела с чук, с чехли, с тояги... Даже веднъж го затворила в една стая, завързала го за вратата и го накарала да прави лицеви опори...

Няколко месеца преди да извърши кървавото престъпление, майката дори се изповядала на личния си лекар: "Шейтанът ми каза да убия сина си"!

В момента процеса срещу двамата родители продължава. По думите на бащата, той се чувства невинен и не може да отговаря за действията на съпругата си.

Източник: КРОСС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини