Есента прогони кърджалийци от кръчмите, пушачите го удрят на битов алкохолизъм

Застудяването на времето прогони кърджалийци от терасите и градините на кръчмите в Кърджали.Вечерно време заведенията са пусти. Това важи както за кафенетата, така и за ресторантите. Пушачите и не помислят да влязат в затворените помещения и да се стискат. Сред тях вървят непрекъснато слухове за евентуална отмяна на забраната за тютюнопушене. Надеждите им за сега остават напразни.

 Тарикатите, които киснат до късно в баровете вече намериха начин да заобикалят забраната. Те си купуват енергийни напитки. След като ги изпият тръскат в кутийките пепелта. Повечето остават незабелязани от персонала. Очакванията са новия почин да се разпростре навсякъде по града.

  Примирилите се със забраната пък го отдават на битов алкохолизъм. Те предпочитат да си канят гости, но никой да не накърнява правото им да запалят цигара. Така снощи на Димитровден именниците предпочетоха да почерпят в домашна среда.

  Ако не падне забраната и не се върне стария режим ще фалираме, коментираха с тревога съдържатели на елитни кръчми в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини