Сокола дари жертвени животни на деца и възрастни хора в Кърджали

Бай Киро приема дарението от Сокола

 Лидерът на ДПС Ахмед Доган, централното ръководство на партията и общинския съвет в Кърджали дариха телешко месо за Дом „Майка и дете” и Домът за възрастни хора по случай Курбан Байрама. Председателят на общинското ръководство Мухарем Мухарем изпълни заръката на лидера си да връчи дарението и да поздрави работещите в двете заведения от името на партията.

 Традицията повелява на този празник ние мюсюлманите да даряваме на  съседи и социално слаби. На Курбан Байрама ние винаги сме били заедно с нашите братя християни. От името на председателя на партията и ръководството й бяха принесени жертва в  телета във всички седем общини на областта.Месото е раздадено на бедни хора, каза лидерът на ДПС в Кърджали Мухарем Мухарем.

  От Дом „Майка и дете” благодариха за дарението. Те пожелаха да се сбъдне това, за което дарителите са нарекли месото. Благодариха и от Дома за възрастни хора. Там дарението прие бай Киро. Той поиска да се снима за спомен с дарителите.Много е хубаво, че взаимно зачитаме празниците си казаха от Дома за възрастни хора.

Георги Кулов

Мухарем Мухарем предоставя месо за "Дом майка и дете"
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини