Местният парламент ще избира между Хакиф Емин и Пейчо Пашов,има опасност да останем без омбудсман

Седалището на омбудсмана

Временната комисия за подбор на кандидатите за Обществен посредник след проведено събеседване с кандидатите проведено на 23.10.2012 г. от 15.00 ч. предлага
на основание чл.21а от ЗМСМА и чл.15 от Правилника за организацията и дейността на Обществения посредник на Община Кърджали за гласуване от Общински съвет - Кърджали кандидатурите на първите двама класирани кандидати: г-н Пейчо Ангелов Пашов и г-н Хакиф Емин Емин. Това се казва в съобщение публикувано на сайта на община Кърджали.

Ще припомним, че на вчерашното събеседване се явиха трима кандидати: пенсионираният офицер от МВР Пейчо Пашов, досегашният омбудсман Хакиф Емин и бившият шеф на щаба на поделението в Кърджали Начо Ковачев. Препитването бе публично. Присъстваха и представители на медиите. Както Кърджали бг вести писа най-добре се представиха Хакиф Емин и Пейчо Пашов. За съжаление въпросът с избор на омбудсман се политизира. БСП и ГЕРБ отзоваха своите представители от  временната комисия.

 Предстои местния парламент да избере обществения посредник. За това е необходимо квалифицирано мнозинство от 2/3 от съветниците. Освен своите 23 гласа ,ДПС трябва да привлече още четирима съветници. При създалата се ситуация на практика се блокира изборът на омбудсман. До сега Кърджали се гордееше, че има обществен посредник избран с пълно единодушие от местния парламент. Сега той става заложник на политическите страсти.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини