Левскарите от Ардино се класираха за областния кръг на Ученическите игри по футбол

Футболният отбор на СОУ „В.Левски” от Ардино до 12 клас стана общински първенец. Възпитаниците  на учителя по физическо възпитание и спорт Стефан Димов разгромиха във финалната среща с 4:0 връстниците си от Професионална гимназия „Христо Смирненски”. В герой за „левскарите” се превърна централният нападател Реджеб Шакиров, който вкара и четирите гола. С тази победа футболистите на СОУ „В.Левски” се класираха за областния кръг на Ученическите игри, където ще се срещнат всички отбори – общински първенци.

Срещата бе наблюдавана от председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям и президента на ФК "Юнак" Джейлян Муталибов, който днес имаше рожден ден.

В началните минути двата отбора веднага се втурна в атаки. Централният нападател на Професионалната гимназия Озан Муталибов отправи опасен шут, но вратарят на „левскарите” бе на мястото си. В средата на частта играчите на СОУ „В.Левски” заиграха на по-голяма скорост и в рамките на десет минути отбелязоха три страхотни гола, дело на Реджеб Шакиров.

Втората част започна повече от добре за „левскарите”. Още в 50-та минута Реджеб Шакиров вкара четвъртото си попадение. До края на двубоя друг гол не падна и срещата завърши 4:0.

През целия мач двата отбора бяха бурно подкрепяни от своите агитки. Похвали заслужават всички футболисти за коректната игра и спортменството на терена, не забравяйки, че извън него са добри приятели и съседи.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини