Авторът на филма за нахаканите шофьори: Освен гъзария, зад волана е нужна и мисъл!

Авторът на филча Емилия Антова гостува в Димитровград

Филм за променените човешки съдби и за рано напуснали този свят млади хора бе прожектиран снощи в зала “Гросето”.

Лентата се казва “Умирай лесно 2”, а нейн автор е журналистката Емилия Антова от Българското национално радио.

20-минутната творба показва нахакани млади момичета и момчета, които нямат търпение да седнат зад волана на автомобила и да надуят газта.

Какво се случва след това и как се променя живота на участниците в едно ПТП и този на техните близки проследява още видеото.

Пред ученици, учители и родители Емилия Антова сподели, че е започнала да се занимава с този вид превенция преди 6 години.

“Дадох си сметка, че твърде много млади хора загиват по пътищата на България- безмислено и дори идиотски”, каза Антова. Като журналист, който всеки ден вижда  подобни новини сметнах, че ще бъде от полза ако предупредим навреме, допълни тя.

Около 17 000 са загиналите в катастрофи българи в последните години, стана ясно на срещата.

“Нелепо е и е време всички учители, родители, педагози и експерти да направим нещо за децата", призова Антова. Тя се обърна и към младите хора в залата да бъдат малко по-отговорни и да не рискуват излишно. “Освен гъзария, зад волана е нужна и мисъл”, каза още авторът.

Приоритет за община Димитровград е развитието на младите хора и нашите деца, подчерта кметът Иво Димов, който дойде на прожекцията. Освен, че се опитваме да осигурим нормални условия за израстване на децата, ние се стремим да предупредим за възможните последици от това, което се случва по пътищата у нас, заяви още Димов.

Да страдаме по-малко от това безумие, което се случва по пътищата, прикани димитровградският кмет.

Градоначалникът подчерта, че жертвите на катастрофи у нас са с хиляди повече от тези, дадени във военно време, което по думите му, е недопустимо.

Кметът Иво Димов присъства на прожекцията

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини