Удължиха срока за набиране на доброволци в Детско отделение, едва 4-ма се отзовали

Едва 4-ма са желаещите да работят като доброволци към Детско отделение по проект

Димитровградската фондация "Подари усмивка" удължи срока за набиране на доброволци по проект за доброволчеството към Детско отделение към МБАЛ "Св.Екатерина".

До днес, когато бе последната дата за приемане на документите, са се записали едва 4-ма желаещи, разказа Наталия Делчева от фондацията.

Сега срокът е удължен до 20 октомври, а документи - молба, автобиография и мотивационно писмо ще се приемат отново в офиса на "Подари усмивка" на бул."Раковски" №16 в сградата на бившия Детмаг.

Припомняме, че кандидатите да участват в проекта трябва да са млади хора между 15 и 29 години.

"Много димитровградчани над 29 години ни се обадиха с желание да се включат, но възрастовата градица е изискване на донора на проекта", поясни Наталия Делчева.

Проектът се финансира от НЦЕМПИ по национална програма за младежта 2011-2015 г. по Програма 3 -Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи.

Наталия Делчева

Екипът на проекта е обиколил и две от димитровградските гимназии -ПМГ и Езикова гимназия, за да представи разработката пред учениците. Вече има и интерес от страна на възпитаниците на тези училища, убедени са от "Подари усмивка".

Препоръки от педагогически съветник или класен ръководител са нужни, ако кандидатите за доброволци са ученици. Препоръка трябва и ако желаещите да участват в проекта и преди са извършвали доброволческа дейност. Към документите спада и свидетелство за съдимост, ако лицата са над 18 години.

От димитровградската фондация плануват обучението на одобрените доброволци да бъде организирано към края на октомври месец.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини