Лютви Местан: Технологията на вота ала ГЕРБ е технология на злото

На ДПС ще й се наложи за трети път да се яви на избори в село Туховица, които реално печели, заяви на пресконференция зам.-председателят на Движението за права и свободи Лютви Местан.Принципът на ГЕРБ за Благоевградски регион явно е избори до дупка, докато спечели управляващата партия. ДПС спечели изборите и на редовните местни избори. Тези избори са спечелени сега в неделя и въпреки това - на партията ще й се наложи за трети път да се яви на избори, които печели. Това е подмяната на вота, на волята на мнозинството български граждани, каза още Местан.

Логото на семинара, който се организира на 20 октомври в София, звучи прекалено европейски за българските нрави: „Европейските стандарти за провеждане на избори и къде е България”. „Според мен, далеч по-адекватното лого на този семинар е: „Технологията на вота ала ГЕРБ – технология на злото”, каза Местан.

Цялата парламентарна група на ДПС и цялата партия отправят призив към всички политически сили за единодействие срещу „това зло, което застрашава българската демокрация”. Народът трябва да реши кой ще ги представя в местната и изпълнителната власт. „Откраднатият вот има за ефект унищожена демокрация”, допълни той.На въпрос за референдума за АЕЦ „Белене” Лютви Местан каза, че ДПС не са апологети на референдумите. Съображенията са ги заявили и няма основания за променена позиция по тези въпроси.Утре след приемането на дневния ред от трибуната на НС представител на ПГ ще представи декларация на Оперативното бюро на ДПС във връзка с делото в Пазарджик. Декларацията в момента е в процес на обсъждане.

На въпрос има ли развитие във връзка със законопроекта за училищното и предучилищното образование, Местан каза, че законопроектът е в комисията и предстои да се приеме окончателно. Той ще влезе и в пленарна зала. От ДПС препоръчват на ГЕРБ - да не манипулират нагласите сред представителите на малцинствата в България, които едва ли не - не са искали изучаването на майчиния им език. Според Местан - това е една изключително груба и долнопробна манипулация. „Аз, на мястото на Сергей Игнатов не бих си играл така популистки с територията на изконните човешки права”, каза Местан.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини