Търсят желаещи за топла храна от обществената трапезария в Димитровград

150 са бенефициентите на социалната трапезария в Димитровград

Започна приемането на молби-декларации за ползването на т.нар.Обещствена трапезария в Димитровград.

Топла храна в преиода 1 октомври 2012 -30 април 2013 година могат да ползват лица в неравностойно положение, а именно лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от правилника на законао за социално подпомагане, както и хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях.

В списъка влизат още самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии. Храната ще се раздава в трапезарии в Димитровград и село Добрич.

Всички те, ако желаят, могат да подадат молби в сградата на Общината, стая №92, както и в няколко пенсионерски клуба в Димитровград - "Каменец", "Габера", "Славянски","Национален бригадирски щаб".

След заседание на съответната постоянна комисия, одобрените кандидати ще бъдат уведомени с писмо. Техните имена ще бъдат публикувани на таблоjf в сградата на Общинска администрация.

Общо 150 са заявените места за трапезарията, като проекта е на фонд "Социална защита" към министерството на труда и социалната политика.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини