Наш ансамбъл ще ни представя на фестивал в Румъния

Ансамбъл за турски песни и танци „Кърджали” при Народно читалище „Юмер Лютфи 1993” ще гостува на Община Костанца в Република Румъния. Поводът е участие в 19-ти Международен фестивал на турския фолклор. Организатор на фестивала е Национално обединение на турците и татарите в Румъния.  

 „В периода 5-9 септември нашият ансамбъл ще участва за осми път с екип от 30 души на фестивала  в Костанца.  В рамките на фестивала се провеждат концертни програми в различни села и градове, където населението е предимно турско и татарско.  Ние ще имаме специална среща с кмета на побратимената ни община Меджидие Мариан Йордаче. Община Кърджали ще бъде представена от Ширин Сюлейман, директор Дирекция „Хуманитарни дейности”.

Както е известно благодарение на нашите културни връзки преди две години бе подписан протокол за побратимяване между Кърджали и Меджидие. В Румъния ще представим характерни местни фолклорни танци, с което се надяваме да представим  България достойно и на този фестивал”, отбеляза секретарят на читалище „Юмер Лютфи 1993” Мюзекки Ахмед по този повод.

Ресмие МЮМЮН

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини