Над 350 социално слаби от Ардинско получиха хранителни продукти за Рамазана

По случай свещения месец на мюсюлманите Рамазан за втора поредна година Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) от Бурса раздаде над 350 пакета с хранителни продукти на нуждаещи се хора от територията на община Ардино. Хуманитарната помощ беше направено след предварително проучване по населените места от представители на Сдружението. Дарения получиха социално слаби и самотно живеещи възрастни хора от Ардино, Бял извор, Горно Прахово, Светулка, Ахрянско, Гърбище, Синчец, Теменуга. Всеки един пакет съдържа - захар, олио, брашно, ориз, сол, макаронени, зърнени и млечни продукти.

Председателят на Сдружението Ахмед Кахраман, който лично раздаде пакетите сподели, че се чувства много щастлив. Рамазан е месец на толерантността, берекета, братството, обичта, и решихме отново да го изживеем заедно с нашите сънародници от Ардинско. Помощи раздадохме както на мюсюлмани, така и на християни, тъй като добротата и благородството не се интересуват от религиозните различия, сподели Кахраман. Той изрази надежда тази инициатива да се запази и вбъдеще.

Получилите изказаха благодарност към ръководството на Сдружението за хуманната им постъпка по време на Рамазана.

Специални пакети от хранителни продукти бяха осигурени и за потребителите в Защитеното жилище и за болницата в Ардино.

На 3 август (петък) Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (ардинци) от Бурса ще даде благотворителна ифтар вечеря в ресторант „Емона”.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини