Кметът подписа договори за енергийна ефективност на уличното осветление

Хасан Азис

Днес в гр. София  кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис получи  споразумения за финансиране на два  проекта  от Международния фонд Козлодуй,

Със средства  от Международен фонд Козлодуй през 2013г. ще се реализират проектите „Въвеждане на мерки по енергийна ефективност в населени места на територията на Община Кърджали» и  „Въвеждане на мерки за енергийна ефектиност в сграда на Обединено детско заведение "Детелина" в гр. Кърджали "

Проектът „Въвеждане на мерки по енергийна ефективност в населени места на територията на Община Кърджали»  е на стойност  168 104,01 евро и предвижда подобряване на системата за улично осветление, чрез въвеждане на мерки по енергийна ефективност в 10 населени места на територията на община Кърджали, а именно: с. Стремци,  с. Мост , с. Широко поле, с. Глухар, с. Опълченско, с. Енчец, с. Бойно, с. Перперек , с. Рани лист  и с. Костино.

Чрез проекта „Въвеждане на мерки за енергийна ефектиност в сграда на Обединено детско заведение "Детелина" в гр. Кърджали " в детското заведение ще  бъде подменена  съществуващата дограма  и  ще се постави топлоизолация на цялата сграда. Предвижда се и подмяна на  отоплителната инсталация  и осветителните тела  и поставяне на слънчеви колектори.  Общата стойност на проекта е 173 228,41 евро.

 Фикрие Салифова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини