Нови свидетели в Равда разпознали атентатора

Още свидетели в Радва освен служителя Петьо на фирмата за рент-а-кар са видели последните часове от живота на атентатора камикадзе. Полицаите са открили нови двама жители на морския курорт - местни търговци, които са разпознали камикадзето. Те са видели мъжа да се разхожда по улиците в деня на атентата, предаде Стандарт нюз.

Частни камери, монтирани върху фасадата на хотел в Равда, пък са заснели атентатора, който взриви автобус с израелски туристи на летище Сарафово, научи агенция Стандарт Нюз. Той е засечен да минава два пъти на 18 юли по един и същи маршрут по улицата пред хотела, но не е влизал в него. От записите на камерите се вижда, че втория път атентаторът е минал между 15 и 15,30 часа и е вървял към стоянката на такситата в курорта. Оттам е наел жълтата кола, която го отвела до летището час преди самоубийствения атентат. На записите мъжът е облечен със същите бермуди, тениска, шапка и тъмни очила, с които е заснет от камерите на летището.

Криминалистите се опитват да възстановят маршрута, по който атентаторът се е движел в деня на атентата в Равда. Собствениците им са разпитани до един, показана им е снимката на атентатора, както и изработения фоторобот на евентуалните му съучастници. До момента обаче не е открит човек, който да потвърди, че някой от двамата е наел квартира или е нощувал дори и една нощ в Равда. Това подсказва, че е твърде вероятно терористите да са се появили абсолютно режисирано в курортното селище. Една от версиите е, че те са живели дълго време в друг морски курорт по Южното Черноморие. Преди  атентата пък умишлено се появявали в Равда и Поморие, за да насочат разследването в грешна посока. 

Междувременно стана ясно, че по време на взрива в автобуса на летището не е имало повече от 10 души. Бомбата не е избухнала в рейса, а непосредствено до него, твърдят съдебните лекари, участвали в аутопсията на жертвите. Помощниците на камикадзето след атентата са избягали в Турция, съобщи Канал 2 на израелската телевизия, цитирана от електронното издание МИГнюз.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини