Отнемат една четвърт от имуществото на Велиятин Вели,точил общината

Велиятин Вели

Районният съд в Кърджали отне една четвърт от имуществото на видния бизнесмен Велиятин Вели след като го осъди за издаване на документи с невярно съдържание и опит да бъдат присвоени общински средства.Велиятин Вели отнесе условна присъда от три години с петгодишен изпитателен срок.Според магистратите в периода 29.03.2007 г. до 01.08.2007 г. в Кърджали при условие на продължаващо престъпление чрез използване на документи с невярно съдържание издадени за извършени от неговата фирма ЕТ „Ъшък В.К.” строителни работи той е ощетил общинската хазна.Велиятин Вели е издал три фактури за обектите „Ремонт на санитарни възли и стая –кметство Стремци и ремонт на стая за нуждите на гражданска защита.Община Кърджали” на стойност 42 437,19 лева ,”Благоустрояване на улица Стадионска , село Стремци,община Кърджали” на стойност 86 385,72 лева и „Основен ремонт на тренировъчен комплекс с борцов салон-с.Стремци” на стойност 50 000 лева.Освен това е получил без правно основание чуждо движимо имущество на община Кърджали с намерение да го присвои-сумата от 86 909,82 лв.

  Съдът запорира две сметки на бизнесмена в Юробанк,както и три сметки в Първа инвестиционна банка.Очаква се да бъдат конфискувани принадлежащите на фирмата джип „Мерцедес”320 Г с уникалния номер от четири осмици,както и специализиран автомобил „Скания”.Велииятин Вели притежава бензиностанция до село Стремци,както и недвижими имоти до селата Царевец и Соколяне.

До скоро бизнесменът бе член на Съвета на директорите на Пазара на производителите и основен спонсор на клуба по борба в село Стремци.

Присъдата подлежи на обжалване.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини