Главният прокурор: Много е удобно да се появиш в медиите, да хвърлиш подозрения и да наклеветиш един човек

Надявам се самият Любомир Павлов да се сети кой може да запише подобни записи с него. Това заяви главният прокурор Борис Велчев преди редовното заседание на Висшия съдебен съвет по повод скандала с шефовете на „Медийна група България".

Той обаче призна, че прокуратурата няма особени успехи при издирването на автори на подобни записи.

Припомняме, появи се запис, на който Павлов разговаря с втори - за момента непознат човек. От околните шумове става ясно, че двамата са в заведение и се хранят.
На записа Павлов говори убедено, че няма прокурор у нас, който да се осмели да подпише обвинителен акт срещу него.

Иначе обвинител номер едно бе категоричен, че никой не е давал никакви обещания на Павлов и фактите, които са последвали след публикациите, са го доказали достатъчно ясно.
Не виждам кой би могъл да даде подобни обещания, а отговорност за думите си Любомир Павлов трябва да носи сам, подчерта той.

Велчев добави, че предстои да бъде свалена цялата стенограма от записите на разговорите, да се установи лицето на тези записи, да се провери дали няма други такива и едва тогава ще се направят окончателните изводи.

По отношение на прокурора от СГС, споменат в разговора, обвинител номер едно посочи, че той няма да бъде проверяван. Много е удобно да се появиш в медиите, да хвърлиш подозрения и да наклеветиш един човек.
Много по-трудно е да седнеш да го напишеш това нещо и да го внесеш в прокуратурата, а след това, ако не се окаже вярно, да носиш наказателна отговорност за набедяване, коментира Велчев. Той посъветва всеки, който иска, да подаде писмен сигнал срещу прокурор, който е взел или дал нещо.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини