Булсатком без bTV

Aбонатите на сателитния доставчик Булсатком в момента имат достъп до програмата на bTV единствено по безплатен ефирен път.

Съобщение, публикувано снощи на сайта на bTV уведомява за спирането на сигнала към Булсатком. То е било преустановен заради системно неплащане на задълженията на оператора към bTV Media Group. "bTV даде на доставчика многократно по-голям времеви толеранс за погасяване на задълженията, отколкото Булсатком дава на своите абонати за плащане на сметките. За bTV този казус е сходен с пиратството на интелектуална собственост", обясняват от медийната група, която освен bTV има още няколко програми - bTV Action, bTV Lady, bTV Cinema, bTV Comedy. Те не се разпространяват по ефирен път.

Надяваме се Булсатком бързо да погаси задълженията си към медията, пише още на официалния сайт на медията. Не е споменат размерът на задълженията, нито дали ще бъдат търсени по съдебен път. Излъчването на bTV в мрежата на Булсатком ще бъде възстановено незабавно, след като бъдат уредени плащанията, завършва съобщениято на сайта на bTV.

http://www.btv.bg/za%20btv/spetsialno/story/1492125048-Abonatite_na_Bulsatkom_gledat_bTV_samo_po_efiren_pat.html

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини