Пороите провалиха палатковия лагер на металурзите,гладната стачка се разраства

Стефан Атанасов и Марин Стефанов

 Проливният дъжд снощи принуди прогони металурзите от площада в Кърджали. Палатковият лагер бе раздигнат, а шатрата, в която се събират подписи в подкрепа на протестиращите работници от ОЦК бе преместена на завет до комплекс „Орфей”. Тази сутрин редиците на металурзите бяха силно оредели. Въпреки това подписката вървеше с добро темпо. Над 5000 души вече са я подкрепили,казаха за Кърджали бг вести организаторите.

  Продължава гладната стачка на Стефан Атанасов, технолог в ОЦК. Към него тази сутрин се присъедини и колегата му Марин Стефанов. Желание да гладуват с тях са заявили още трима металурзи. Гладуващите ще се преместят от площада в завода. Там ще им бъде осигурена стая и медицинско наблюдение, обяви лидерката на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева.

  Стефан Атанасов каза,че в началото на следващата седмица 35 негови колеги, които поддържат пещите в цинково производство напускат колективно. Работниците са обезверени и смятат, че ОЦК ще бъде обявен в несъстоятелност.Няма друг изход защото банките са направили кредитите дадени на собственика Велентин Захариев изискуеми,казаха металурзи.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини