Системите за управление – пътят за гарантирано качество и ангажимент към околната среда

На 27 април 2012 година, в гр. Кърджали и гр. Момчилград, на фирма ДИОЛЕН ЕООД бяха връчени официално сертификати за съответствие с изискванията на международните стандарти ISO 9001:2008 – изисквания към управлението на качеството и ISO14001:2004 – управление на околната среда, издадени от Българския клон на авторитетната германска сертифицираща организация ТЮФ НОРД. Те потвърждават пред всички заинтересовани страни, че търговското дружество се управлява, като се прилагат принципите на най-доброто управление и всички процеси и дейности са оценени и гарантират опазването на околната среда.

Покриването на изискванията на международните стандарти от повече предприятия в района на Кърджали, е пътя за действителното подобряване на бизнес средата и повишаване конкурентноспособността на фирмите и региона.

Успешно преминалата сертификация бе осъществена благодарение на проекта по Оперативна програма «Развитие на конкурентноспособността на българската икономика» 2007-2013, който изпълнява фирма ДИОЛЕН ЕООД. Важна предпоставка за успеха на компанията е младия и амбициозен екип, който положи целенасочени и системни усилия за покриване на прецизните изисквания на международните стандарти. Предизвикателството пред фирма ДИОЛЕН ЕООД от този момент напред е във «високата летва» на изискванията, които доброволно е приела да поддържа.

Доказването и постоянната защита на Сертификатите е трудния път, който предстои, тъй като този е начина за постигане на непрекъснато усъвършенстване и гарантиране на растеж на малките и средни предприятия, при спазване на сериозен ангажимент към опазването на околната среда.

Този документ е създаден по проект 3МС-02-77/01.06.2011г., „Конкурентни на пазара с отговорност, качество и грижа към околната среда”

Бенефициент: „ДИОЛЕН” ЕООД

Документът е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от „ДИОЛЕН” ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини