Паяци ще плащат дълга на пазара към банка „Алианц”

Сесия на местния парламент

Синя зона за паркиране в центъра на Кърджали и паяци за неправилно паркирани коли ще плащат дълговете на Пазара на производителите към банка „Алианц”.Това предвижда програма за финансовата стабилизация на общинското дружество.Днес на сесия на местния парламент кметът Хасан Азис защити идеята Пазар на производителите да се заеме и с паркирането в Кърджали.Той каза,че Програмата предвижда тази година чрез проекти и продажба на общинско имущество да се покрият 2,5 млн.лева кредит.Кметът призна,че планирани 600 000 лева от приватизацията на магазин „Родопея” няма да постъпят в общинската хазна и няма да се насочат към изплащането на борча.Градоначалникът обаче очаква от проект за покриване на дерето при пазара и изграждането на търговски обекти да привлече половин милион лева. Хасан Азис съобщи също,че е имал среща с представители на „Алианц”и те са в очакване на програмата. Градоначалникът каза още ,че не се изключва и възможността за рефинансиране на кредита, за което се преговаря с други банки.

Общинският съветник Огнян Иванов съобщи,че общинските съветници от ГЕРБ са дали на прокурор ръководството на Пазара на производителите заради безстопанственост. Той потвърди информацията за търсене на друга банка, която да рефинансира дълга,но посочи,че това ще бъде неизгодно за общината. Огнян Иванов нарече фантазии предлаганата от кметския екип програма.

 Председателят на групата съветници от ГЕРБ Илия Илиев предложи да се наеме екип или фирма, която да разработи обективна и точна програма за действие. Ние искаме пазарът да остане общински,каза Илиев

 Може да се съгласим с паяци и пеперуди, но искаме нов управленски екип,каза от името на БСП Милко Багдасаров.

 Програмата за финансова стабилизация бе приета с гласовете на ДПС.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини