21 °C

Третокласници правят „Червена книга” на Източните Родопи

Очаквано и за пореден път възпитаниците на най-голямото и централно училище в областния център Кърджали - ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, са сред победителите.

Конкурсът „Природата и ние” на Издателство „Просвета”, посветен на Международния ден на Земята – 22 април, доказа, че кърджалийските деца със своите знания и идеи имат реален принос за по-чиста, по-здравословна и по-ценена природа в света около нас.

Конкурсът беше организиран за учениците от 3-ти и 4-ти клас, които трябваше да направят общ проект на класа, представен в текст, снимки и рисунки.

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Кърджали, се прояви  достойно в националния конкурс с участието на учениците от ІІІ „а” клас с класен ръководител Василка Запрянова.

От получените общо 95 много интересни и оригинални проекта от различни училища на страната, 57 са проектите, разработени от третокласници. Сред тях е проектът на ІІІ ”а” клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Кърджали, който се класира на второ място заедно с проектите на ІІІ „б“  клас при СОУ „Любен Каравелов“ – гр. Несебър, и ІІІ клас при СОУ „Хр.Ботев“ –  с.Арчар, общ. Димово, обл. Видин.

Подвижен микроскоп е наградата, която Издателство „Просвета” присъжда на ІІІ “а” клас от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Кърджали.

Конкурсната разработка на малките възпитаници от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Кърджали, беше подкрепена с есе и оригинални идеи в текстовата част, с много богат илюстративен материал – снимки и рисунки, табло и  мултимедийна защита. Проектът имаше своеобразно оформление – като “Червена книга” на класа с нарисувани и описани застрашени и изчезващи биологични видове, живеещи на територията на Източните Родопи и по-конкретно в защитените местности на област Кърджали. В специално изготвения червен класьор бяха включени и снимки на редките и ценни минерали в района, както и на природните феномени в околностите на Кърджали.

Под умелото ръководство на директора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Кърджали, г-жа Лиляна Янкова, съвместно с класния ръководител г-жа Василка Запрянова и г-жа Яна Милушева – ръководител проекти, конкурси и състезания към училището, учениците от ІІІ “а” клас успешно предадоха своите послания и плениха журито в конкурса „Природата и ние”. Проектът им впечатлява с изразеното лично отношение към невероятните природни красоти на Източните Родопи и загрижеността им за опазване на растенията и животните, застрашени от изчезване. С голямо въображение малките кърджалийци показаха в разработения от тях конкурсен проект могъщата сила на природата, пресъздала своето великолепие в заобикалящата ни среда.

 

Участието на малките природолюбители е в рамките и на проекта „Дари красота” от Националния конкурс иновативни практики в управлението по НП „Квалификация” 2011 на МОМН,

Честито на победителите в конкурса „Природата и ние“!

25.04.2012

Кърджали

Училищна редколегия

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
15 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
15 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
15 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
15 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
15 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
15 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
15 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
15 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
15 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
15 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
15 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
15 юни 2021
Последни новини