Фестивалът „Бъдеще с традиции”сбира туристи от цялата страна в Кърджали

На 26 и 27 май в Кърджали по инициатива на областния управител Иванка Таушанова ще се проведе за пореден път майския фестивал „Бъдеще с традиции”.Той е под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

 Отново ще поставим началото на туристическия сезон с многобройни атракции,които трябва да привлекат гости на града ни.Желаем да покажем богатството на културата и фолклора на региона.Това заяви пред журналисти губернаторът.Тя подчерта,че отново акцентът ще бъде надпреварата за най-добра баница,като се очаква голямо разнообразие от специалитета.Очаква се възрастни жени да демонстрират умения,които да предадат на по-младите.

 Акцент в програмата ще бъде надиграването на фолклорни ансамбли от цялата страна.Искаме всеки който има слабост към народните танци да може да се изяви,каза Иванка Таушанова.

  Фестивалът ще бъде открит от карнавално шествие.Ще има и мажоретни състави.Детска арт работилница ще представи творчеството на различни кръжоци.От СОУ”Вл.Димитров-Майстора” ще покажат грънчарска работилница.

Вечерта на 26 май ще има концерт на рок и рап групи от Кърджали.

Организаторите предвиждат на 27 май да покажат на гостите на града забележителностите му.Автобуси безплатно ще ги разходят до храма „Св.Йоан Предтеча”,Перперикон,Язовирната стена.

  Фотоконкурс „Запечатани спомени” ще оцени най-добрата фотография на фотолюбителите.Добрите фотоси ще се качат на сайта на областна администрация,а по късно ще се експонират в изложба.

 За да привлекат повече туристи от областна администрация популяризират фестивала във социалната мрежа Фейсбук.Информации са качени в туристически и фолклорни сайтове.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини